DOXXbet Vlci Žilina
HC Košice
HC MONACObet Banská Bystrica
HC Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK Nitra
HK Poprad
HK Spišská Nová Ves
HKM Zvolen
Logo
Hlavný sponzor
Liptovský Mikuláš - Mesto pre všetkých

Rozhovor s trénerom Dorastu Vladimírom Urbanom

Rozhovor s trénerom dorastu Vladimírom Urbanom :

1-Pán tréner ako prebiehala letná príprava ?

1.Letná príprava trvala 8 týždňov, kde sme sa prvé štyri týždne zamerali hlavne na vytrvalosť a vytrvalosť v sile. Potom sme už prešli viac do dynamiky, rýchlosti a intenzity. V týždni sme absolvovali dve tréningové jednotky na ľade v raňajších hodinách a poobede tréning na suchu. V príprave boli hlavne domáci hráči a budúcoročný deviataci. Posledný týždeň prípravy sme ukončili výstupom na Chopok a gulášom. Hráči dostali voľno a individuálny plán, aby sa udržiavali v kondícii počas voľna.

2- Ako bude prebiehať príprava na ľade a kedy začnú prvé prípravné zápasy ?

2.Predsútažné obdobie sme začali 25.7. silovými a vytrvalostnými testami na suchu. Potom sme vykorčuľovali na ľad, kde sme pred ľadom trávili čas hlavne v posilňovni.

3- S akým počtom hráčov sa pripravujete na novú sezónu ?

3 Do prípravy sa zapojilo 13 obrancov a 13 útočníkov a 3 brankári. Niektorí hráči skončili sami, iných sme vyradili. Stále niekto príde a odíde. Prvú časť tréningu na ľade sa venujeme technickým zručnostiam, súbojom 1-1, 2-2 a podobne. V druhej časti sa venujeme hernému systému bránenie v obrannom pásme, založenie útoku, napádanie a iné. Čaká nás 10 prípravných zápasov.

4- Aké máte ciele pre budúcu sezónu ?

4 Hráči sa musia adaptovať na tvrdšie tréningy, ako boli zvyknutí. Musia vedieť reagovať na situácie pod tlakom a v únave. Hlavne musíme zmeniť ich myslenie a zlé návyky v tréningovom procese a zápase. To všetko potrebuje čas a trpezlivosť.
A hlavne vytvoriť Team, kde bude fungovať chémia na ľade aj mimo neho. Keď sa nebude dariť, aby sme sa zomkli všetci a nehľadali vinníka.
Tvorí sa nový Team, preto ciel je byť v tabuľke do 10 miesta po základnej časti, aby sme sa vyhli Play out. Ďalej
rozvíjať hráčov a pripravovať ich na juniorský hokej.

5- Ako sa Vám pracuje v Liptovskom Mikuláši a aké zmeny by ste chceli zaviesť pri mládeži v Liptovskom Mikuláši ?

5 Po ročnom pôsobení v Poprade som sa vrátil opäť domov. Vymenilo sa vedenie aj hráči v doraste, kde som pôsobil ako tréner v doraste v sezóne 2022/23.
Vážim si, že má nové vedenie na čele s pánom Ľuptákom a pánom Kubáčkom oslovilo a dali mi príležitosť pôsobiť opäť v LM.
Veľmi som rad, že mesto LM a vedenie má záujem vytvoriť zázemie pre hráčov a vytvoriť im kvalitné podmienky na trénovanie.
Spolu s Jurajom Halajom tvoríme dvojicu pri doraste, kde sme ako rovnocenní tréneri, kde Juraj ma na starosti útočníkov a ja obrancov.
Veríme, že sa nám z hráčov podarí vyťažiť maximum a hlavne, aby sa zlepšovali a rozvíjali.