DOXXbet Vlci Žilina
HC Košice
HC MONACObet Banská Bystrica
HC Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK Nitra
HK Poprad
HK Spišská Nová Ves
HKM Zvolen
Logo
Hlavný sponzor
Liptovský Mikuláš - Mesto pre všetkých

Rozhovor s hlavným trénerom Juniorov Vladimírom Klingom

Rozhovor s hlavným trénerom Juniorov Vladom Klingom

1-Pán tréner ako prebiehala letná príprava ?

1. V prvom rade pozdravujem všetkých fanúšikov mikulášskeho hokeja, vedenie mesta na čele s pánom primátorom a taktiež hokejových fanatikov vedenie klubu na čele s pánom Ľuptákom generálnym manažérom, taktiež mojich všetkých kolegov a ostatných pracovníkov klubu na rôznych funkciách.

2- Ako bude prebiehať príprava na ľade a kedy začnú prvé prípravné zápasy ?

2.Prípravu na novú sezónu prípravné obdobie sme začali 6.mája a ukončili prvú najdôležitejšiu časť prípravy 28.júna. Chlapci musím povedať pracovali veľmi dobre. Veľké ďakujem treba povedať i ľuďom, ktorí nám poskytli rôzne priestory, ktoré sme mohli využívať na tréningy.
Druhú časť prípravy predsúťažne obdobie sme začali 26.7. A bude pozostávať zo 6 mikrocyklov, kde už kombinujeme tréningy na ľade, posilovňu, terény v prírode. V pláne mame 8 prípravných zápasov, v ktorých dostane každý šancu sa ukázať. Všetko prebieha podľa plánu.
Prvý zápas hráme už 30.7 na domácom ľade privítame mužstvo Žiliny, 1.8 cestujeme na odvetu do Žiliny. Potom sa stretneme v ďalších termínoch s mužstvami Poprad, Zvolen, Martin, Spišská Nová Ves.

3- S akým počtom hráčov sa pripravujete na novú sezónu ?

3. Pracujeme na zozname s 35 hráčmi aj keď nie všetci sa vždy mohli zúčastniť všetkých tréningov, lebo skúšame i chlapcov z okolia z 1.ligy a nie vždy hlavne kvôli školským povinnostiam i dochádzaniu sa mohli zúčastniť na tréningu. No 24-25 hráčov sme mali v podstate na každom tréningu, a to bolo veľmi dobre čoho dôkazom sú i výsledky lekárskych prehliadok.

4- Aké máte ciele pre budúcu sezónu ?

4. Ciele ? ???? Teraz je ešte skoro hovoriť. Ciele a sny my tréneri ja Martin Kriška máme a snažíme sa to preniesť i na chlapcov samozrejme v spolupráci s trénermi "A" Mužstva pánom Faitom a Jassom i trénermi dorastu pánom Halajom a Urbanom i miestnymi trénermi klubu robíme všetko, preto, aby sme sa po sezóne mohli všetci spolu radovať.

5- Ako sa Vám pracuje v Liptovskom Mikuláši

5. Ako ? Ja by som to povedal asi tak. Mam šťastie, že to, čo robím je i mojim koníčkom. Ale kto športoval alebo je a bol trénerom vie, že je to ťažká práca je jedno v akom športe. Tak ako každá iná práca mimo športu. Všetko ma svoje plusy i minusy. No nesúhlasím s názormi ľudí, že športovci nič nerobia.
Práca s juniormi ma baví som spokojný.

6-Aké zmeny by ste chceli zaviesť pri mládeži v Liptovskom Mikuláši

6. Zmeny ? Ja tu trénujem ešte veľmi krátko, a preto je ešte veľmi skoro hovoriť, hodnotiť a mudrovať, čo a, ako a akým smerom by sa práca v klube mala uberať. No jedno poviem venovať sa mládeži vychovať svojich hráčov odchovancov a zabudovať ich do "A " Tímu, ale to je téma pre hokejovú obec na celom Slovensku.

Všetkých fanúšikom vedeniu mesta klubu, trénerom hracím kustódom, prajem do novej sezóny hlavne pevne zdravie, šťastie a, aby sa nám tie sny a ciele splnili Vám praje Vlado Klinga.