Prinášame Vám rozhovor s Romanom Durným, členom Juniorského tímu „EŠKY“, ktorý sa nedávno vrátil z majstrovstiev sveta do 18 rokov, ktoré sa konali v meste Grand Forks v USA. Ako sa mu darilo hájiť Mikulášske farby v ďalekej zemi za oceánom, sa dozviete v rozhovore.
„Aj keď som počas roka oficiálne nepôsobil v projekte SR 18, mal som možnosť a povolenie trénovať s mužstvom, ktoré pôsobilo tu u nás v Liptovskom Mikuláši. Po zverejnení nominácie som zostal v miernom šoku, ale samozrejme, potešilo ma to a mal som príjemný pocit z nominácie.“
„Mojej premiére predchádzalo zranenie môjho kolegu Dávida Hrenáka. Keď som sa dostal do bránky, išiel som tam s tým, že som chcel ukázať čo vo mne je. (úsmev) Tlak som si nepripúšťal, chcel som predviesť čo viem. Dávid mi potom pomáhal, podporoval ma, a tak sa mi chytalo dobre. Ja som čo - to chytil (smiech), forma si ma našla v pravú chvíľu, a tak som bol spokojný. Bola tam super atmosféra v kabíne a to je podstatné.“
„Ja to za seba môžem hodnotiť kladne. Chytalo sa mi fantasticky. Celý tím sme boli super partia, všetci sme si na ľade pomáhali a ťahali za jeden povraz. Obrancovia mi pomáhali s vyrazenými pukmi, blokovali strely. Bolo to proste super.“
„Boli sme v tom zápase veľa vylučovaní, ale nakoniec nám to našťastie neublížilo. Ubránili sme početné prevahy súpera, a nakoniec nám možno aj to dokázalo vyhrať zápas. Góly sme dali práve v oslabovkách. Bol to super pocit, ako po každom víťazstve na takomto veľkom a prestížnom podujatí.“
„Nóóó tam už došli sily. K tomu sa pridali opäť zbytočné vylúčenia v prvej tretine, keď sme ešte vyhrávali po úvodnom góle a už to potom nešlo. Prvý sporný gól z ofsajdu na 1:1 nás možno trošku rozhodil. Snažili sme sa zvrátiť skóre v náš prospech, Švédi si to svojou veľkou kvalitou potom postrážili a pridali ďalšie góly.“
„Tréneri hodnotili výsledok kladne. Hlavný tréner bol spokojný, aj keď si prial semifinále. Bol spokojný s odvedenou prácou s tým, že sme si sadli aj ako partia.“
“Všetko sa ešte uvidí, riešia sa alternatívy, ako to nakoniec bude v najbližšej sezóne.
„Voľných chvíľ veľa nebolo. V podstate to bol len hotel. Ubytovanie bolo fantastické. Horšie na tom bola strava. Bola strašne monotónna. Za moc nestála. Cestoviny s paradajkovým pretlakom, to bolo dennodenne. Polievky neboli žiadne a ako hlavné jedlo boli „čipsy“. Pre Slováka to nebolo moc známe. Bolo to iné, ako tu doma. Zlaté halušky s bryndzou. (smiech).“
"EŠKA" DO TOHO!!!
Tomáš Paprčka